FB pixel TP pixel
Tvůrci Sherlocka natočí pro Netflix novou verzi Drákuly © TMDB

Tvůrci Sherlocka natočí pro Netflix novou verzi Drákuly

Steven Moffat a Mark Gatiss, tvůrci populárního seriálu Sherlock s Benedictem Cumberbatchem a Martinem Freemanem v hlavních rolích, se dávají znovu dohromady, aby pro stanici BBC a Netflix vytvořili novou verzi slavného románu Brama Stokera.

Filmové novinky

Opět bude uveden model známý ze Sherlocka, kdy celou minisérii budou tvořit tři díly dlouhé kolem hodiny a půl. Pro Velkou Británii má vysílací práva BBC, mimo toto území bude Dracula mezinárodně k dispozici na Netflixu. Datum premiéry ještě nebylo oznámeno.

Skotský scénárista Steven Moffat se pak vedle Sherlocka podílel na minisérii Jekyll, další klasice natočenou pro BBC, a dlouhodobě pracoval jako showrunner na nekonečném sci-fi seriálu Pán času. Mark Gatiss je znám jako herec, scénárista a spisovatel. V seriálu Sherlock hraje bratra Sherlocka Holmese Mycrofta, objevil se také v seriálech Taboo nebo Hra o trůny a také pro Pána času sepsal několik dílů.

Notoricky známý román o transylvánském hraběti Drákulovi, který se straní slunce, spí v rakvi, neodráží se v zrcadle a svými prodlouženými špičáky saje krev, se dočkal již nespočtu filmových adaptací. Jednou z nejznámějších je německý expresionistický Upír Nosferatu režiséra Friedricha Wilhelma Murnaua z roku 1922, který ovšem nesehnal práva a pozměnil románová jména a místa. V roce 1931 pak natočilo studio Universal slavnou verzi s Belou Lugosim v hlavní roli a svou výtvarně pestrou verzi si zrežíroval v roce 1992 i Francis Ford Coppola s Garym Oldmanem v roli Drákuly. V posledních letech se pak tematika vampýrismu stala neobyčejně přitažlivou a jen tematických seriálů vznikly desítky. Mezi nejznámější upíří variace můžeme počítat True blood - Pravá krev, The Originals nebo Upíří deníky.

 141 zobrazení   7 se líbí
Jennifer Garner a David Tennant testují své manželství v novém seriálu HBO
Jennifer Garner a David Tennant testují své manželství v novém seriálu HBO
15.10.2018 19:20:00 | Filmové novinky

Od pondělí je na HBO a její streamovací platformě HBO GO k dispozici první díl osmidílné komediální minisérie Kempování. Jde o jednu z nejočekávanějších letošních podzimních premiér této stanice.

Netflix uvede hororový seriál Haunted, který se natáčel v Česku!
Netflix uvede hororový seriál Haunted, který se natáčel v Česku!
11.10.2018 13:40:00 | Filmové novinky

Překvapivé oznámení proběhlo v těchto dnech: na Netflixu se objeví první seriál s výraznou českou stopou. Jmenuje se Haunted a lidé si v něm budou vyprávět strašidelné historky. Na Netflixu se objeví už 19. října v rámci říjnové “strašidelné nabídky”.

Netflix zakoupil hvězdně obsazené drama o aféře Panama Papers
Netflix zakoupil hvězdně obsazené drama o aféře Panama Papers
11.10.2018 9:00:00 | Filmové novinky

Již v létě se objevovaly zprávy, že streamovací gigant má zájem o Soderberghův poslední projekt a jak se nyní ukázalo, zájem to byl upřímný, protože Netflix nyní oficiálně potvrdil, že bude film Laundromat (Prádelna) financovat a uvádět.

FOTOGALERIE: Komu se postaví Daredevil v nové řadě?
FOTOGALERIE: Komu se postaví Daredevil v nové řadě?
10.10.2018 12:30:00 | Filmové novinky

Příští pátek nás čeká premiéra třetí řady superhrdinské komiksovky Daredevil a my můžeme z vypuštěných trailerů a fotek odhadovat, co tak asi můžeme očekávat, které postavy se objeví a jakým směrem se bude dále příběh vyvíjet.