FB pixel TP pixel
České titulky na Netflixu už má více než 500 pořadů, jen včera přibylo 60! © TMDB

České titulky na Netflixu už má více než 500 pořadů, jen včera přibylo 60!

Ne, to není apríl. Netflix včera opravdu přidal českou podporu k téměř 60 titulům, celkový počet už tak překročil 500 kousků a v součtu tedy více než 10 % nabídky. Poslední týdny se tempo překladů stále zrychluje a přibývají mezi nimi kromě přejatých filmů také seriály z původní tvorby Netflixu.

Streaming novinky

Příjemnou zprávou je, že jakmile Netflix přidá do nabídky starší a přejatý film, prakticky už ke všemu dodává také české titulky. Takže včera přidané novinky jako Kostka, Narušení, Michael Jackson's This Is It, Jumanji, Hostel, Blízká setkání třetího druhu, Poslední akční hrdina, Gladiátor, Půlnoční expres nebo Baby Driver - všechny tyto filmy mají české titulky.

České titulky na Netflixu už má více než 500 pořadů, jen včera přibylo 60! © TMDB

Zajímavější je samozřejmě původní tvorba Netflixu, kde se Netflix také výrazně zlepšuje a naprostá většina jeho vlajkových seriálů už má nyní českou podporu - od Stranger Things přes Marvel seriály až po Lost in Space nebo The Crown a pracuje se také na posledních řadách Domku z karet nebo Orange Is the New Black. Jak jsme již dříve psali, na překladech nyní pracuje okolo 30 titulkářů, takže tempo je opravdu vražedné, nicméně dochází také k jedné nemilé věci. Překlady se často pouštějí po částech, takže není vyloučeno, že titulky má třeba jen část dílů z jedné řady a teprve po několika dnech se doplní zbytek. Někdy také chybí třeba jen jeden díl (Altered Carbon), nicméně chyba není na straně titulkářů, toto je věc Netflixu a jediné, co můžeme udělat, je psát na podporu, aby to doplnili.

V našem dobře známém přehledu otitulkovaných pořadů (komplet nebo Netflix seriály s titulky) najdete také nově informaci o tom, kolik řad či dílů je u seriálů přeloženo, dnes jsme tuto informaci měli jen v detailu daných pořadů. Tyto informace musíme na rozdíl od dalších věcí doplňovat ručně, budeme tedy rádi za vaše tipy a komentáře.

 1 208 zobrazení   83 se líbí
Shrnutí všech novinek o Apple TV, Apple TV Channels a Apple TV+
Shrnutí všech novinek o Apple TV, Apple TV Channels a Apple TV+
26.03.2019 | Streaming novinky

Apple včera na velmi očekávané Keynote představil své služby, kterými chce vstoupit do přímého boje s Netflixem, HBO a dalšími. Po našem komentovaném livestream jsme shrnuli ty nejdůležitější věci do jednoho článku. Ukážeme vám, jaké rozdíly jsou mezi jednotlivými novinkami a které nové seriály Apple chystá.

SLEDUJTE ŽIVĚ: Představení nové online video služby Apple
SLEDUJTE ŽIVĚ: Představení nové online video služby Apple
25.03.2019 12:00:00 | Streaming novinky

Dnes v 18:00 startuje v sídle společnosti Apple dlouho očekavaná prezentace, kde se má představit nová videoslužba, která má konkurovat Netflixu a dalším streamingovým webům. Proto jsme tu, abychom vám v živém přenosu komentovali všechny novinky, které tu budou představeny.

V pondělí představí Apple svojí novou online službu, má se Netflix bát?
V pondělí představí Apple svojí novou online službu, má se Netflix bát?
22.03.2019 18:30:00 | Streaming novinky

To, o čem se dlouho spekulovalo, bude v pondělí 25. března zdá se konečně oficiální - Apple představí svojí online službu, která bývá komentátory popisována jako “zabiják Netflixu”. Je to ale skutečně věrný popis? Nebude služba nakonec něco jiného? Podívali jsme se na to, co zatím víme.

Obchod století dokončen, Disney už plně vlastní Fox
Obchod století dokončen, Disney už plně vlastní Fox
21.03.2019 | Streaming novinky

Dnes se oficiálně uzavírá prodej studia 20th Century Fox do náruče konkurenčního Disney. Co tato obří filmová transakce znamená? Proč trvalo rok a čtvrt ji schválit? Jak změní poměry na trhu? A co se změní pro běžného diváka? Nabízíme odpovědi na nejpalčivější otázky.