FB pixel TP pixel
Chtěl Disney koupit Fox kvůli Netflixu? A proč to nevyšlo? © TMDB

Chtěl Disney koupit Fox kvůli Netflixu? A proč to nevyšlo?

Na začátku týdne se vyrojily zprávy, že by studio Disney mohlo koupit konkureční Fox. Fanoušci se touto myšlenkou nechali unést, protože by to znamenalo například všechny Marvel comicsy či všechny Star Wars filmy pod jednou střechou. Hned další den se ale ukázalo, že veškeré rozhovory byly přerušeny a ke spojení (zatím) nedojde. A kdyby došlo - co by to znamenalo?

Streaming novinky
 23 zobrazení  
Netflix zvyšuje v USA ceny, čeká zdražení i Česko?
Netflix zvyšuje v USA ceny, čeká zdražení i Česko?
10.10.2017 | Streaming novinky

Pro nové i staré zákazníky zdražuje od října americký Netflix nejoblíbenější měsíční plán o dva dolary. Není to náhodný krok, před startem podzimní sezóny má Netflix hodně nabito (druhá sezóna Stranger Things a The Crown), navíc jeho pozice začíná být hodně silná. Jsou za tím ještě jiné důvody? A chystá zdražení také u nás?

iTunes začal nabízet filmy v ultravysokém rozlišení 4K
iTunes začal nabízet filmy v ultravysokém rozlišení 4K
22.09.2017 | Streaming novinky

Nedávná Apple keynote byla jako vždy hlavně o uvedení nových telefonů iPhone, ale stala se také oficiálním startem pro novou kapitolu filmů na iTunes. Několik desítek titulů začal i v ČR nabízet Apple v rozlišení 4K, tedy dvojnásobně lepší než je současné HD. Jaký je to rozdíl a co k tomu potřebujete?

Hulu utratí za obsah 2,5 miliardy a chce dohnat Netflix
Hulu utratí za obsah 2,5 miliardy a chce dohnat Netflix
19.09.2017 | Streaming novinky

Vedle Amazonu a Netflixu chybí na našem trhu ještě jeden velký hráč mezi online půjčovnami. Hulu je zatím ve streamingu "ten třetí vzadu", ale vzhledem k aktuálnímu úspěchu Příběhu služebnice to hodlá změnit a masivně investovat do obsahu. A dočkáme se ho někdy také u nás?

Jak se liší nabídka amerického Netflixu od českého?
Jak se liší nabídka amerického Netflixu od českého?
08.09.2017 | Streaming novinky

Často se nás ptáte, jak moc kvalitní nabídku má český Netflix oproti tomu americkému. Číselně máme zhruba třípětinovou nabídku, které konkrétní tituly nám chybí či naopak přebývají? Udělali jsme proto podrobné srovnání, které budeme udržovat aktuální - najdete tam nabídku českého i amerického Netflixu.